Mamaia este cea mai mare statiune turistica de vara a litoralului romanesc, situata pe o fasie ingusta de nisip, intre Marea Neagra si lacul Siutghiol.De-a lungul celor 8 km de plaja naturala cu nisip fin, marginiti de apele cristaline ala Marii Negre, Mamaia ofera o multime de posibilitati menite sa satisfaca toate tipurile de preferinte. Pe majoritatea plajelor exista posibiltatea de a efectua tot felul de sporturi de apa si in aer liber.Nu este nicio indoiala ca statiunea Mamaia este capitala distractiei de pe litoralul romanesc. Viata de noapte intensa, cele mai bune cluburi si cei mai buni DJ din lume, petrecerile si barurile de pe plaja, toate acestea sunt ingredientele care fac din statiunea Mamaia, o statiune de neuitat.

 

Atractii turistice:

 

Cetatea Histria se afla pe malul Lacului Sinoe si a fost prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Pontului Euxin si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei. Orasul Histria a fost intemeiat in urma cu peste 2.600 de navigatorii si negustorii greci, care s-au asezat in ospitalierul golf de odinioara, cu scopul de a face comert cu bastinasii geto-daci. Astazi puteti vizita ruinele vestitei cetati si muzeul arheologic din incinta cetatii.

Bazele de agrement din statiunea Mamaia sunt situate atat pe malul marii, cat si pe malul lacului Siutghiol. Astfel, turistii pot face plimbari cu hdrobicicleta sau cu banane gonflabile, ridicari cu parasuta, scufundari, windsurf sau yachting.

Parcul Aqua Magic din Mamaia este situat la intrarea in statiune si este primul parc de distractii acvatic din Romania cu o capacitate de peste 2500 de locuri. In incinta parcului se afla puncte de distractie atat pentru adulti cat si pentru copii. Tot aici veti gasi un ring de dans in aer liber cu sonorizare si lumini ultraperformante si jocuri de apa care tasnesc in ritmul muzicii. De asemenea, in incinta parcului sunt amplasate numeroase restaurante, baruri, fast-food`uri precum si centre de suveniruri, presa, ilustrate.

Insula Ovidiu, amplasata pe lacul Siutghiol, la 5 km de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu, este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc, fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula naturala. Creata cu mii de ani in urma, insula a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso a fost exilat de imparatul Augustus si unde a scris operele Tristelesi Ponticele. In prezent insula Ovidiu are 20 locuri de cazare pentru turisti, in 10 casute de trei stele.

Teatrul de vara situat in zona Perla, organizeaza in fiecare seara pe perioada verii spectacole de divertisment de diferite genuri – teatru, muzica populara, muzica usoara etc. Cel mai cunscut spectacol este Festivalul de la Mamaia, care se desfasoara la sfarstul lunii august sau inceputul lunii septembrie sub forma de concurs. Festivalul este televizat de posturi nationale de televiziune.

10 iulie 2021

Despre Statiunea Mamaia

CAFE

+40 722823045

 Bulevardul Mamaia Nord , numarul 81 , etaj 1 ,  bloc 1 , etaj 1 , apartament 114

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.

Adresa : Bulevardul Mamaia Nord , numarul 81 , bloc 1 , etaj 1 , apartament 114

Email : eugen.strafalogea@gmail.com

Contact